Цертификати за успјешно завршену обуку менаџера у индустрији дрвета

Полазници првог круга едукација у пројекту “Развијање лидерства и вјештина у индустрији намјештаја и прераде дрвета”, који проводи Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа уз подршку Владе Швајцарске, добили су 10. 09.2016. у Бањалуци сертификате о успјешно завршеној обуци.
Обука се састојала од четири вишедневна модула који су реализовани од септембра 2015. до априла 2016. године у Сарајеву. Пети модул одржан је током маја и јуна ове године у Центру за развој и сарадњу у Билу при Универзитету за примјењене науке из Берна (Швајцарска) који и проводи обуку у сарадњи са Центром за специјалистичку едукацију „Формат““ из Сарајева.
Министар просвјете и културе РС Дане Малешевић, који је присуствовао свечаном уручењу цертификата, истакао је да ресорно министарство заједно са Републичком агенцијом за развој малих и средњих предузећа, а у оквиру активности програма “Прилика плус”, планира реформу стручног образовања и припрему центра за стручно образовање.
Обраћајући се присутнима директор Агенције Маринко Ђукић посебно је истакао да пројекти попут “Развијање лидерства и вјештина у индустрији намјештаја и прераде дрвета” могу умањити јаз између потражње и понуде радне снаге.
„Оно што је нас из Агенције усмјерило према провођењу једног оваквог пројекта је јасна и нажалост изражена неподударност између образовања и потреба индустрије и у сектору намјештаја и обраде дрвета у Републици Српској и Босни и Херцеговини. Као неко из привреде, знам колики је то проблем и озбиљан терет за предузећа“ – прецизирао је Ђукић.