Херцеговачким привредницима представљене могућности ЕУНОРС-а

Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа у сарадњи са општином Билећа, a у оквиру манифестације „Дани билећких производа и стваралаштва“, презентовала je протеклог викенда пројекат Европска мрежа предузетништва Републике Српске. Привредници који су приисуствовали презентацији, добили су овом приликом основне информације о Мрежи и алатима који су им доступни у смислу лакшег успостављања међународне пословне сарадње. Посебан акценат стављен је могућност учешћа херцеговачких привредника на предстојећем „Форуму о интернационализацији пословања“ који ће се одржати 3. новембра 2017. године у Источном Сарајеву. Заинтересована предузећа и институције су већ током презентације били могли регистровати свој профил за учешће на овој манифестацији.

Други дио презентације био је фокусиран на обуку пословних субјеката за израду пословних профила и механизам успостављања базе међународне пословне сарадње.

Пословни субјекти и остале институције са територије Источне Херцеговине исказали су велико интересовање за механизам успостављања пословне сарадње кроз пројекат Европска мрежа предузетништва Републике Српске, као и за учешће на Међународним пословним сусретима у наредном периоду.