У току пријаве за Такмичење за најбољу технолошку иновацију

Такмичење за најбољу технолошку иновацију 2017, које  организује Министарство науке и технологије Републике Српске у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, презентовано је јуче у Иновационом центру Бања Лука, а презентацији је присуствовала и представница наше Агенције.
Такмичење се организује већ једанаесту годину с циљем промовисања предузетничке климе и помоћи потенцијалним и постојећим истраживачима, иноваторима и предузетницима који желе да комерцијализују своје иновације. У протеклих десет година на Такмичењу је учествовало 254 тима, 1016 такмичара и награђено је 78 тимова.
Циљна група су, поред иноватора, млади, студенти и средњошколци који су опредијељени за иноваторске изазове, учење и доказивање.
На Такмичењу могу учествовати сви становници Републике Српске који имају реализовану иновацију или иновацију пред непосредном реализацијом, уз услов да су оформили тим од најмање три члана. Поред награда за најуспјешније тимове, сви учесници такмичења ће имати бесплатну стручну помоћ у виду едукације кроз тренинге и консалтинг, те бесплатну медијску подршку.
Тимови се на Такмичење могу пријавити до 20. априла 2017. године, а више информација могу пронаћи на www.inovacija.org