У току обука тимова који учествују у Акцелератор пилот програму

Петнаест тимова са иновативним пословним идејама које су одабране за учешће у aкцелератор пилот програму, учествује у интензивном савјетодавно-едукативном програму који  се одржава у Бањој Луци током априла мјесеца.
Са учесницима овог програма раде искусни предавачи из Србије, Хрватске и Босне и Херцеговине на теме потребне за реализацију њихове пословне идеје као што су: развој пословног модела, предузетничке компетенције, препознавање пословних прилика, истраживање тржишта, израда маркетинг плана, презентацијске вјештине, израда финансијског плана, извори финансирања, интернационализација пословања и тестирање пословног модела.
Током маја мјесеца, планиран је програм раста који учесницима омогућава коришћење бесплатних просторија за рад у оквиру Иновационог центра Бања Лука, менторску подршку, административну и техничку подршку за пријаву на различите програме финансирања, промоцију и међународно повезивање, као и представљање пред потенцијалним инвеститорима.
Акцелератор пилот програм треба да послужи као основа за успостављање оваквог вида подршке почетницима у пословању у Републици Српској.
Пилот програм дио је пројекта  „Развој акцелератора за обезбјеђење бољег приступа финансирању за иновативна МСП“, који суфинансира Европска унија кроз Интеррег Дунавски транснационални програм, из средстава ERDF и IPA фондова. У БиХ пројекат проводи Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа.

 

​​