У току обука за припрему и провођење пројеката у Добоју

У Добоју је у току тродневна обука запослених у јединицама локалне самоуправе и локалним развојним агенцијама, који су ангажовани на пословима припреме и провођења пројеката, a коју реализује Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа у сарадњи са Агенцијом за развој МСП Добој.
Обуку о теми „Инструменти за идентификацију и припрему развојних пројеката“ тренутно похађа 20 полазника са територије града Добоја и општине Брод. Програм обуке осмишљен је тако да учесницима пружи информације о процесу идентификације пројектних идеја, доступним изворима финансирања, процесу припреме пројектних приједлога према методологији коју користи највећи број међународних и домаћих донатора, али и да омогући учесницима да кроз рад у групама раде на практичном развоју пројектних приједлога.
Обука се проводи у оквиру пројекта Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа под називом „Јачање капацитета јединица локалних самоуправа и локалних развојних агенција кроз оспособљавање локалних тимова за припрему и вођење развојних пројеката. Од 2015. године до данас ову обуку је прошло преко 200 полазника из већег броја општина и градова у Републици Српској.