У току обука за припрему и провођење пројеката у Бијељини

У Бијељини је у току тродневна обука запослених у јединицама локалне самоуправе и локалним развојним агенцијама, који су ангажовани на пословима припреме и провођења пројеката, a коју реализује Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа у сарадњи са Министарством управе и локалне самоуправе Републике Српске.
Обуку о теми „Инструменти за идентификацију и припрему развојних пројеката“ похађају полазници из градова Бијељина и Зворник, општина Доњи Жабар, Лопаре и сребреница, као и представници агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске.
Програм обуке осмишљен је тако да учесницима пружи информације о процесу идентификације пројектних идеја, доступним изворима финансирања, процесу припреме пројектних приједлога према методологији коју користи највећи број међународних и домаћих донатора, али и да омогући учесницима да кроз рад у групама раде на практичном развоју пројектних приједлога.
Обука се проводи у оквиру пројекта Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа под називом „Јачање капацитета јединица локалних самоуправа и локалних развојних агенција кроз оспособљавање локалних тимова за припрему и вођење развојних пројеката. Од 2015. године до данас ову обуку је прошло  око 200 полазника из већег броја општина и градова у Републици Српској.