У сарадњи са руским универзитетом подстицати иновативна предузећa

Републичку агенцију за развој малих и средњих предузећа посјетили су прошле седмице представници Универзитета техничких наука Волга из Русије. Била је то узвратна посјета партнера са руског државног универзитета.

Републичку агенцију за развој малих и средњих предузећа посјетили су прошле седмице представници Универзитета техничких наука Волга из Русије. Била је то узвратна посјетапартнера са руског државног универзитета. Сарадња је успостављења током међународних пословнх сусрета, који су одржани у Москви у мају ове године у оквиру Европске мреже предузетништва. Овом приликом је разговарану о искуствима Универзитета Волга на пројектима подстицања развоја иновативних малих и средњих предузећа по принципу власничког улагања.

Партнери из Русије су представили концепит Фонда за подстицање иновација који је формиран на нивоу Руске федерације, а чија средства могу да користе и иновативна предузећа из других земаља по принципу мјешовитог улагања.

Договорене су заједничке активности на подстицању иновативних предузећа из Републике Српске да аплицирају за средства овог Фонда.

Поред  састанка у просторијама Агенције, партнери из Русије су посјетили и Универзитет у Бањој Луци, а посебно су били заинтересовани за рад Машинског факултета.