У другом циклусу пилот програма акцелерације 12 идеја

Дванаест пословних идеја учествоваће у другом циклусу акцелератор пилот програма који проводи Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа. Тако је одлучила стручна комисија након презентације пословних идеја која је одржана јуче у Приједору. На јавни позив који је објавила Агенција, пријављено је укупно 15 идеја.
Будући, потенцијални предузетници током октобра и новембра мјесеца проћи ће интензиван савјетодавно-едукативни програм који се састоји од семинара на различите теме и менторинга. Током децембра, планиран је програм раста који учесницима омогућава коришћење бесплатних просторија за рад, административну и техничку подршку за пријаву на различите програме финансирања, промоцију и међународно повезивање, као и представљање пред потенцијалним инвеститорима.
Акцелератор пилот програм треба да послужи као основа за успостављање оваквог вида подршке почетницима у пословању у Републици Српској.
Позив који је био отворен до 7.окробра Агенција је објавила у оквиру пројекта „Развој акцелератора за обезбјеђење бољег приступа финансирању за иновативна МСП“, који суфинансира Европска унија кроз Интеррег Дунавски транснационални програм, из средстава ЕРДФ и ИПА фондова. Други циклус акцелератор пилот програма организује се у сарадњи са Агенцијом за економски развој града Приједора – ПРЕДА ПД и пројектом ФОРЕСДА који подржава развој иновација и конкурентност кроз међусекторску сарадњу.