Учествујте на Форуму и пословним сусретима Јадранско-јонске регије

Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа позива вас да учествујете на другом Форуму за ЕУ Стратегију за Јадранско-јонску регију (EUSAIR) и пословним сусретима који ће се одржати 11.  и 12. маја 2017. године, у Јањини, Грчка.

Форум организују Европска комисија и  влада Грчке уз подршку EUSAIR Facility Point (стратешки пројекат финансиран из INTERREG V-B Јадранско-јонског програма сарадње 2014-2020). Организатор  пословних сусрета је Европска мрежа предузетништва Грчке у сарадњи са партнерима из региона (Италија, Словенија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Србија, Срна Гора и Албанија).  Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа, односно Европска мрежа предузетништва Републике Српске, је суорганизатор пословних сусрета.

Догађај је прије свега прилика са остваривање пословне сарадње са актерима из региона,  кроз билатералне, унапријед договорене, састанке и то за широк спектар различитих актера из  привредног сектора, представнике регионалних, националних и локалних администрација, универзитете, привредне коморе, кластере, туристичке организације и друге актере у сектору туризма, транспорта, енергије и одрживог развоја.

Осим тога, догађај даје могућност за укључивање у процес  развијања стратегије паметне специјализације за Јадранско-јонску регију, те за успостављање директног контакта са представницима Европске комисије, Мреже пословних анђела, министарстава и других институција ради дискусије о могућностима предлагања конкретних пројектних идеја за долазеће позиве и расположивим могућностима финансирања.

Пословни сусрети, за организације и предузећа из Јадранско-јонске регије, одржаће се 11. маја  у пријеподневним часовима.

Главне теме догађаја су:

  • Туристичка понуда (производи и услуге);
  • Одрживо и одговорно управљање туризмом (иновације и квалитет);
  • Диверзификована туристичка понуда;
  • Туризам и комплементарни сектори (ИКТ, мобилност, енергетска ефикасност, здравље…);
  • Храна и пиће;
  • Рибарство, аквакултура и плодови мора;
  • Управљање ријечним и поморским саобраћајем и увезивање унутрашњости са приобалним подручјем;
  • Транснационална станишта и  биодиверзитет;
  • Енергетске мреже;

Рок за регистрацију учесника на Форуму је 3.мај, а на пословним сусретима 5. мај 2017.

Линк за регистрацију, програм, као и више информација о Форуму се могу пронаћи на  http://registration.adriatic-ionian.eu/2nd-eusair-forum/introduction/

Линк за регистрацију и информације за пословне сусрете се налазе на https://www.b2match.eu/eusair2017