Ученици Пољопривредне школе Бања Лука представили предузетничке активности

У оквиру Глобалне седмице предузетништва, чији је домаћин за БиХ Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа (РАРС), ученици Пољопривредне школе Бања Лука представили су данас своје предузетничке активности.
Ученичко предузеће „Мормелада“, које су основали ученици четвртог разреда смјера Пољопривредни техничар, представили су производњу јагоде, од узгоја до пласмана на тржиште, док су ученици Прехрамбеног смјера промовисали прерађевине од воћа и поврћа као што су мед, џемови, сокови, киселе салате и ракије. Смјер „пекари“ представио се слатким и сланим пекарским производима, а Ветеринарски техничари појаснили су како изгледа практична настава за овај смјер.
Јелена Лукић, ученица четвртог разреда истакла је приликом презентације да ће им искуство стечено у школи користити у будућим предузетничким подухватима.
Пољопривредна школа у Бањој Луци одличан је примјер ученичког предузетништва и традиционалан је партнер РАРС-у у Глобалној седмици предузетништва.
-Презентације ученика Пољопривредне школе су из године у годину све боље. Ови ученици су прави примјер омладинског предузетништва – истакла је Маја Кнежевић, виши стручни сарадник у РАРС-у и координатор Глобалне седмице предузетништва.
Глобална седмица предузетништва је свјетска промотивна кампања подизања предузетничке свијести код младих људи и одржава се широм свијета од 14. до 20. новембра.