Успјешно завршена радионица о теми пословног планирања

Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа у сарадњи са GIZ Prolocal project организовала је 15. и 16. октобра 2015. у Лакташима другу радионицу о темама „Анализа и побољшање пословног плана“ и „Од пословне идеје до пословног плана“.

Радионица је била намијењена представницима локалних развојних агенција који ће постати ментори особама заинтересованим за покретање властитог посла, као и особама са пословним идејама које су локалне агенције кандидовале за ову радионицу. Радионицу, у оквиру које су презентоване, анализиране и унапређене пристигле пословне идеје, водио је искусни ментор Зрински Пелајић.

Учесници радионице који своје пословне идеје претворе у пословни план и пошаљу га на адресу Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа до 26. октобра, учествоваће у такмичењу „Оствари своју идеју“. За најбоље идеје обезбијеђене су награде и промоција.

Овој радионици претходила је још једна у оквиру које су обрађене теме „Тестирање пословне идеје предузетника“ и „Пословни план – основа предузетничког подухвата“. Циљ читаве активности је јачање капацитета локалних развојних агенција у овој области.