Ускоро повољни кредити за пољопривреднике

Представници Инвестиционо-развојне банке РС и Aгробанке Београд потписали су јуче у Бањој Луци уговор о оснивању Aгробанке Бања Лука, која би најдаље за мјесец требало да почне са радом. Уговор су потписали директор ИРБ РС, Миленко Павловић, и предсједници Управног и Извршног одбора Aгробанке Београд Рајко Латиновић и Душан Aнтонић.

Премијер РС, Александар Џомбић, који је присуствовао потписивању уговора, рекао је да је потписивањем овог уговора успјешно реализован још један заједнички пројекат са Србијом.

– Укупан оснивачки капитал банке износи 20 милиона марака. Ми смо у име ИРБ издвојили 20 одсто капитала, односно четири милиона марака, а Aгробанка Београд 80 одсто, односно 16 милиона. Aгробанка има велика искуства у подршци пољопривредника у Србији, па очекујемо да ће и наши пољопривредни произвођачи добити нове линије и на тај начин побољшати своје пословање – рекао је Џомбић и додао да ће Aгробанка Бања Лука имати уговор са ИРБ и да ће сарађивати са Гарантним фондом РС.

– У том смислу привредници могу да очекују повољна кредитна средства – казао је Џомбић.

Aнтонић је истакао да ће, осим кредита за пољопривреднике, банка обављати све друге банкарске послове, од штедње до платног промета у земљи и са иностранством и других комерцијалних услуга за грађане.