Ускоро обука за самозапошљавање у Бијељини

Директор Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа, Слободан Марковић, посјетио је општину Бијељина гдје је разговарао с начелником Општине, Мићом Мићићем, и представником Агенције за развој МСП општине Бијељина. 

Директор Марковић најавио је том приликом нови циклус обуке за самозапошљавање који ће Агенција организовати у Бијељини. Обука ће почети чим се пријави довољан број кандидата и требало би да постане стална активност све док има интересовања.

На неколико пунктова у Бијељини биће постављени промотивни панои са пријавама за обуку које су кандидати дужни попунити и доставити на адресу општинске развојне агенције. 

– Оне идеје које је могуће реализовати, наставићемо подржавати у форми припреме за апликацију за кредит за пословне почетне активности, након тога за обезбјеђење кредита и стручну помоћ да предузеће не пропадне у првој години пословања – рекао је Марковић.  

Он је подсјетио да је у Бијељини прошле године био одржан један тренинг, али да од шест пословних планова ниједан није започео посао јер нису могли добити кредит. Марковић каже да ће се и та препрека превазићи оснивањем Гарантног фонда РС за почетне пословне активности. 

Начелник општине Бијељина, Мићо Мићић, рекао је да је Општина Бијељина опредијељена да, у сарадњи с Републичком агенцијом за развој МСП и општинском развојном агенцијом, направи што бољи амбијент који ће омогућити људима да покрену предузеће и отворе нова радна мјеста.