Уписна политика у функцији привреде

Министар просвјете и културе Републике Српске Антон Касиповић потврдио је да ће у наредној школској години бити одобрено трогодишње и четворогодишње образовање обућара и дрвопрерађивача због потреба индустрије и захтјева општина у којима су доминантне ове привредне дјелатности.
На састанку Касиповића и сарадника са представицима средњих школа и предузећа која се баве производњом обуће и дрвета, у Модричи договорено је да уписном политиком за школску 2012/2013. годину буде одобрен упис два одјељења обућарске струке у Бањалуци, те по једно одјељење у Дервенти, Приједору и Модричи и два одјељења дрвне струке у Прњавору.
Касиповић је нагласио да су, осим представника школа, у договарању учествовали и представници локалних управа ових општина, привредници, представници Привредне коморе Републике Српске и Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа.
Он је изразио очекивање да ће у наредном периоду интересовање о школовању кадрова изразити и представници осталих привредних грана у Републици Српској.