Угоститељи и туризмолози укрстили вјештине

Уз подршку пројекта „Практична настава на радном мјесту 2 – регија Приједор“, који реализује Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа кроз програм „Прилика плус“, а проводи Агенција за економски развој града Приједора „ПРЕДА-ПД“, у Приједору је 24.03.2018. године одржано такмичење угоститељских и туристичких школа Републике Српске.

На овогодишњем такмичењу су учествовала 44 ученика, односно 22 екипе из 13 школа Републике Српске, подијељених у три дициплине : кувари, конобари и туристички техничари.
У  категорији конобара најбољи су били ученици из Угоститељске струковне школе из Добоја, а у категорији кувара ученици приједорске Угоститељско – економске школе.
У категорији конобара, друго и треће мјесто освојили ученици из школе домаћина такмичења и Средње стручне школе из Градишке, а у категорији кувара ученици Средњошколског центра “Ђуро Радмановић” из Новог Града и из Средњошколског центра Пале.
По оцјени стручног жирија, приједорски средњошколци су били најбољи у категорији туризма, другопласирани су били ученици из Центра средњих школа из Требиња, док је треће мјесто освојио Средњошколски центар Пале.
Подјелом пехара, признања и награда за прва три освојена мјеста свечано је завршено такмичење угоститељских и туристичких школа Републике Српске у Приједору.