Трећи Форум о привредној сарадњи Републике Српске и Србије

Трећи форум о привредној сарадњи Републике Српске и Србије окупиће на Јахорини 2. и 3. новембра представнике више од 200 предузећа, кластера, развојних агенција, локалних заједница и других развојних институција из региона, Русије и Шведске. Организатор Форума је Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа у сарадњи са Развојном агенцијом Србије, уз подршку Влада РС и Србије.
– Централни догађај Форума су међународни пословни сусрети који ће бити одржани 3. новембра у организацији Европске мреже предузетништва Републике Српске чији је координатор Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа, а чине је још и два јавна универзитета у Српској, Иновациони центар Бањалука и Привредна комора Републике Српске – рекао је директор Агенције Маринко Ђукић.
Он је додао да се до сада за учешће на пословним сусретима регистровало 154 предузећа, као и да рок за пријаву траје до 31.10.2017.
Помоћник министра индустрије, енергетике и рударства за мала и средња предузећа Републике Српске Зоран Савић сматра да су „Б2Б сусрети“ пословних субјеката, гдје се на непосредан начин договарају пословни контакти, веома важан сегмент Форума.
– Ресорно министарство дало је пуно подршку организацији оваквог догађаја – рекао је Савић.
Пратећи програм Форума подразумијева и одржавање панел дискусија и радионица са развојним агенцијама, научним и другим институцијама и организацијама с циљем представљања најбољих пракси, умрежавања идеја, размјене информација, као и проналажења потенцијалних партнера за реализацију пројеката од заједничког интереса.