Такмичење средњошколаца из области предузетништва

Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа подржала је и ове године пројекат „Предузетничка обука младих“, који реализују локална агенција за економски развој „ПРЕДА-ПД“ и општина Приједор, у сарадњи с приједорским средњим школама. Ријеч је о такмичењу ученика завршних разреда средњих школа из области предузетништва и пословног планирања чији је циљ да подигне свијест код младих особа о значају предузетништва за развој економије, укаже на могућности које предузетништво нуди појединцу и пружи ученицима специфична знања за планирање, покретање и вођење властитог бизниса (израда бизнис плана, истраживање тржишта, маркетинг, организација пословања, финансије, процес регистрације предузећа и предузетничке дјелатности).
Од прошле године пројекат се имплементира на регионалном нивоу па су, осим приједорских, укључене и средње школе с подручја општина Нови Град и  Козарска Дубица.
Као могући ефекат овог пројекта очекује се покретање бизниса неког од учесника обука и такмичења.
Пројекат су подржали и Министарство просвјете и културе РС, Њемачко друштво за техничку сарадњу – ГТЗ и друге релевантне институције.