Такмичење за најбољу технолошку иновацију у Републици Српској у 2008. години

Такмичење за најбољу технолошку иновацију у Републици Српској у 2008. години – ТНТИ 2008, се и ове године одржава у заједничкој организацији такмичења са Републиком Србијом. Организатори овог такмичења у Републици Србији су Министарство за науку и технолошки развој, Факултет техничких наука из Новог Сада, Привредна комора Србије и Радиотелевизија Србије; а у Републици Српској Министарство науке и технологије и Републичка Агенција за развој малих и средњих предузећа Републике Српске.

Промоција Такмичења је одржана у Републичкој Агенцији за развој МСП у Бањој Луци, 29.09.2008. године у 14,00 часова. Такмичење за најбољу технолошку иновацију су представили: др Бакир Ајановић, Министар науке и технологогије Владе Републике Српске, проф, др Милош Недељковић, Државни секретар у Министарству за науку и технолошки развој Владе Републике Србије, проф. др Војин Шенк, професор на факултету техничких наука у Новом Саду, проф. др Драган Повреновић, професор на технолошко – металуршком факултету у Београду, проф. др Никола Вукмировић, директор агенције за развој малих и средњих предузећа Републике Српске и Гордан Вукелић, Помоћник министра за технологију Владе Републике Српске.

Такмичење за најбољу технолошку иновацију се ове године одвија у три категорије:

I категорија – КОРАК НАПРЕД

Могу се такмичити тимови из 2007. године, који су до сада написали и предали бизнис план у оквиру овог такмичења.

Крајњи рок за пријаву такмичара је 19.09.2008. године

II категорија – ИНОВАТИВНЕ ИДЕЈЕ

У овој категорији се могу такмичити тимови који су у фази идејног рјешења иновације и/или тимови који су у фази иницијалне реализације идеје под условом да њихови чланови нису запослени у научно-истраживачким организацијама или факултетима.

Могу се пријавити и тимови који су учестовали у претходним годинама Такмичења за најбољу технолошку иновацију али само са до сада непријављеном идејом/иновацијом.

Крајњи рок за пријаву такмичара је 15.10.2008. године

III категорија – ПОТЕНЦИЈАЛИ

У овој категорији се могу такмичити тимови чији су чланови запослени на факултетима и институтима, који се налазе на активним пројектима Министарства науке и технологије Републике Српске, а имају идеју како резултате својих истраживања могу да примене у пракси, односно да од њих створе иновацију.

Крајњи рок за пријаву такмичара је 15.10.2008. године

О правилима, процедурама и условима овог такмичења можете се детаљније упознати путем интернет странице www.inovacija.org