Студијско путовање за такмичаре серијала „Мој бизнис“

Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа, уз подршку амбасаде Краљевине Норвешке у БиХ, организовала је студијско путовање у Норвешку за финалисте образовног ријалити шоа „Мој бизнис“, који се емитује на Радио-телевизији Републике Српске.
Током посјете Норвешкој такмичари су имали прилику да се ближе упознају са искуствима успјешних предузетника и комапнија у овој земљи и стекну практична знања о елементима успјешног предузетништва.
Посјетили су компанију „Eker Design”  гдје им је указано на важност дизајна при развоју производа и “Mertime centar”, гдје група ентузијаста ради на рестаурацији бродова, како би се на практичном примјеру указало на важност фокусирања на одређене циљне групе.
Такмичари су посјетили и фабрику за прераду воћа у Аскиму гдје су видјели како се прикупљају сировине за прерађивачку индустрију, као и пилану која се из традиционалне развила у модерно  предузеће које примјењује најсавременију технологију прераде дрвета.
Да је квалитет веома важан за успјех на тржишту, такмичари серијала „Мој бизнис“ могли су да виде на примјеру домаћег предузећа које извози у Норвешку.