Стицањем знања из предузетништва завршене пилот обуке у оквиру eDigiStars пројекта

Пилот обука за изградњу дигиталних вјештина код незапослених старијих особа, коју Развојна агенција Републике Српске организује у оквиру пројекта „Изградња дигиталних предузетничких капацитета код старијих особа кроз иновативне тренинг системе“ – eDigiStars, завршена је јуче модулом из предузетништва. Кандидати су добили могућност да се упознају са основама предузетништва и добију практичне савјете о томе како доносити пословне одлуке, како пронаћи информације, те које су могућности за примјену стечених дигиталних вјештина у законским оквирима.
 
Током интензивне обуке која је трајала скоро мјесец дана 26 незапослених особа, старијих од 50 година,  добили су прилику да унаприједе своја дигитална знања и вјештине, а све то са циљем како би лакше пронашли посао или покренули властити бизнис. Пилот обука је обухватала 5 модула, микрософт офис пакет, управљање дигиталним маркетингом и друштвеним мрежама, комуникациони и колаборациони алати, ИТ сигурност и предузетништво.
 
Обука је реализована у сарадњи са Заводом за запошљавање Републике Српске и Агенцијом Спектар, а кандидати који успјешно положе завршни тест добиће валидан сертификат, као и могућност директног контаката са потенцијалним послодавцима на сајму запошљавања који ће бити организован 17. јуна 2022. године у Бања Луци.
 
Пројекат eDigiStars суфинансиран је из средстава ERDF, IPA и ENI фондова у оквиру Interreg Дунавског транснационалног програма. Циљ пројекта је развој одрживог екосистема који ће подићи капацитет запошљавања старијих особа у дигиталној области кроз изградњу дигиталних вјештина.