Средњошколци представили своја предузећа

Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа и норвешки Програм ученичког предузетништва (Business Innovation Programs – BIP) организовали су 7.априла 2016. године у Сарајеву Сајам ученичког предузетништва. На сајму је учествовало 90 ученичких предузећа са око 500 ученика из 18 средњих школа из Републике Српске и ФБиХ.
Стручни жири сајма прогласио је најбоље у три категорије: најбољи штанд и лого, најбољи производ/услуга, најбољи бизнис план, као и побједнике у све три категорије.
Најуспјешнији на сајму били су „Toy Factory“, предузеће из Лукавца које производи играчке и предузеће за произвдњу свијећа из флаше „Vax Botlle“ изБијељине.
Најбољи производ/услугу имали су: „Puzle“ намјештај са Пала, „Eco Press“ из Требиња са машином за ПВЦ амбалажу и „Клик“ из Жепча са рециклажним канистерима.
У категорији најбољи штанд/лого најуспјешнији су били „Гумире“ – табуреи од гуме и шпаге из Бусоваче, предузеће за производњу сокова и џемова „Fructail“ из Брезе и „Marchl Tecture“ из Оџака – предузеће за он лајн уређење ентеријера.
Најбољи пословни план имали су „Mojito“ из Сребреника – коктели, „Свејтлост“ из Сребренице са апсорбатором за влагу и „Recycle“ из Градачца са производњом намјештаја.