Специјализовани, професионални савјети у области заштите интелектуалне својине

IP Booster је бесплатна услуга Европске комисије дизајнирана да помогне универзитетима и јавним истраживачким организацијама које се баве висококвалитетним истраживањима, чији је циљ бољи утуцај на тржиште, као и питањима ИП везаним за комерцијализацију која могу помоћи развоју успјешне стратегије интелектуалне својине.
Пажљиво одабрани стручњаци за ИП, технологију и пословну стратегију могу анализирати истраживање и помоћи истраживачким тимовима да развију најбоље стратегије интелектуалне својине.
„IP Booster услуга помоћи ће универзитетима и јавним истраживачким организацијама да одреде  врсту и количину заштите ИП за интелектуалну својину својих пројеката, да ли треба да  стекну права интелектуалног власништва трећих страна, те који су начини комерцијализације најбољи за одређено истраживање.
Уз помоћ ове услуге могуће је провести дубинску анализу процјене количине и квалитета ИП средстава генерисаних од стране пројекта и процијенити њихову будућу вриједност, затим припремити апликацију за патент, дизајн и заштитне знакове пројекта и добити подршку
у преговорима о споразумима о трансферу технологије.
Крајњи циљ је да истраживања добију најбоље шансе за постизање комерцијалног успјеха, без додатних трошкова за универзитете и јавне истраживачке организације.
Да бисте примили IP Booster услуге, потребно је да се пријавите на веб страници IP Booster website.
Молимо Вас да у наставку провјерите да ли имате право и да аплицирате што је прије могуће, јер је сљедећи датум завршетка заказан за 30. јун 2019. (позив за пријаву је стално отворен, али процјена се врши на одређене датуме, индикативно сваких 4-6 месеци) .

Критеријуми су сљедећи:

Пријавити се могу универзитети или јавне истраживачке организације;

Универзитет или организација мора имати користи од ЕУ фондова у неком тренутку;

Национална средства не смију бити доступна за сличне ИП услуге;

Тражене услуге не би требало да дуплирају друге услуге које већ примате.

Више информација можете пронаћи на веб порталу или путем нашег летка flyer. Контакт имејл: ipbooster@meta-group.com.

Ако сте заинтересовани за IP Booster и друга истраживања за активности на јачању тржишта, пријавите се на Knowledge to Market Booster како бисте добијали обавјештења о релевантним активностима и роковима, вијестима из програма и пројеката, као и најновијим догађајима у области иновација који би могли бити занимљиви за вашу организацију. Пријавити се можете путем сљедећег линка: (https://mailchi.mp/metagroup.com/k2mboosternewsletter).