Снажнија подршка почетницима у послу на подручју Источног Сарајева

Директор Развојне агенције Републике Српске Маринко Ђукић разговарао је јуче и данас у Источном Сарајеву са градоначелником Љубишом Ћосићем и представницима Економског факултета Универзитета у Источном Сарајеву о организацији новог циклуса Акцелератор програма који пружа подршку почетницима у послу.

Након три успјешно реализована програма на овом  подручју, које су успјешно завршила 32 полазника, а 19 најбољих пословних планова добило је финансијске и нефинансијске награде вриједности преко 40.000 КМ, Град Источно Сарајево изразио је спремност да још значајније подржи активности програма.

Са представницима обје институције директор Ђукић размотрио је могућности за унапређење програма како би овогодишњи Акцелератор на подручју Источног Сарајева још ефикасније подржао оне који желе покренути сопствени посао.

Осим Акцелератор програма, тема разговора биле су и пословна инфраструктура с акцентом на развој пословних и индустријских зона, потенцијал Источног Сарајева за привлачење инвестиција и могућности припреме и реализације заједничких пројеката.

Директор РАРС Маринко Ђукић истакао је Град Источно Сарајево и Економски факултет Пале као позитивне примјере сарадње на покретању и реализацији бројних иницијатива које доприносе економском развоју.