Снажна подршка Министарства привреде и предузетништва

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић посјетио је данас Републичку агенцију за развој малих и средњих предузећа гдје је са директором агенције Маринком Ђукићем разговарао о  томе како додатно унаприједити овај сектор.

– Мала и средња предузећа су веома значајна за ово министарство и ми смо ту да у сарадњи са Агенцијом дођемо до што бољег пословног амбијента како би се омогућило ново запошљавање – рекао је министар Петричевић.

Директор Ђукић подсјетио је да је у току процедура за измјену Закона о развоју МСП и предузетништва која ће омогућити трансформацију у Развојну агенцију Републике Српске чиме ће агенција добити одређени дио нових надлежности као што је промоција страних инвестиција.

– Моћи ћемо да дјелујемо на другим пољима, не само у области малих и средњих предузећа него питањима развоја уопште. Ми смо за то  кадровски опремљени и способни и агенција ће наставити да и даље буде сервис нашој привреди. Разговарали  смо о многим пројектима које агенција тренутно проводи и за то имамо пуну подршку министарства- рекао је Ђукић.