„Санино“ и „078 COMMERCE“ добитници прве БХ Бизнис награде Газела 2012

„Санино“ из Дервенте и „078 COMMERCE“ из Бање Луке добитници су прве БХ Бизнис награде Газела 2012 у Републици Српској. Ова престижна независна европска награда додјељује се у оквиру пројекта који реализују „Kameleon M&M Group“ и Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа, а окренута је према малим и средњим фирмама које имају брз раст, значајан индекс запошљавања и друштвену одговорност. 
Награде су још добиле фирме „EIB INTERNATIONALE“ Бања Лука,“VS COMERC“ Бијељина, „ФКЛ“ Вишеград и „Антикорозија“ Гацко у категорији малих предузећа и „Бобар Аутосемберија“ Бијељина, „Mreža Network“ Дервента и „РАДИС“ Источно Сарајево у категорији средњих предузећа. 
За најбољег младог менаџера газела фирми проглашен је Миле Ивановић, менаџер фирме „ФИНАЛПРОМ“, дој ке топ жена менаџер газела фирми у РС Загорка Спасојевић из фирме „078 COMMERCE“.
Након економске сегментације тржишта у Републици Српској од 2007. до 2011. године у финални избор ушло је 196 малих и 40 средњих фирми које припадају газелама.
Свечана додјела награда одржана је у петак, 26.априла, у хотелу „Босна“ у Бањој Луци.