Савременим методама до боље продуктивности

Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа и Подручна привредна комора Бања Лука организовали су данас у Бањој Луци бесплатан семинар за мала и средња предузећа о теми „Лин концепт у функцији унапређења процеса производње“.
Циљ семинара је да се предузећа упознају са предностима примјене овог концепта како би, користећи савремене методе и технике, унаприједили своје пословање.
„Да би предузећа опстала на тржишту морају тежити сталном унапређењу пословања и бити усмјерена на задовољавање потреба купаца. Примјена лин принципа предузећима доноси значајно смањење трошкова, смањење залиха, већу продуктивност, веће задовољство купаца, јефтинију производњу, већи број испорука на вријеме, мотивисане запослене и слично“– истакао је директор Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа Маринко Ђукић додавши да је организовање едукација један од видова подршке коју Агенција даје малим и средњим предузећима.
Семинару је присуствовало више од 50 представника малих и средњих предузећа са подручја бањолучке регије, а водили су га реномирани предавачи. Свим учесницима, по окончању семинара, уручени су одговарајући цертификати.