Савладали знања и вјештине за ефикаснију идентификацију, припрему и реализацију развојних пројеката

Тринаест полазника из Добоја, Брода, Станара и Плагићева завршило је данас тродневну обуку у области припреме и провођења пројеката. Обуку је у Добоју организовала Развојна агенција Републике Српске у сарадњи са Градском развојном агенцијом Добој. Сви полазници изузетно су задовољни квалитетом саме обуке и знањима и вјештинама које су стекли а које ће у будућности користити за ефикаснију идентификацију, припрему и реализацију развојних пројеката. 

Обука, која је за све полазнике бесплатна, подразумијева рад у групама, на конкретним пројектним приједлозима, према методологији која је тренутно најраспрострањенија код међународних донатора. Након обуке, институције добијају оспособљен кадар који у складу са потребама може самостално (или у пројектном тиму) да идентификује и развија пројектне приједлоге према фондовима Европске уније и другим донаторима у БиХ.

Од 2015. РАРС је организовала 20 обука за 349 полазника из 47 јединица локалне самоуправе. За 2020. годину планиране су укупно 4 обуке. Три су већ реализоване у Зворнику, Требињу и Добоју, а ускоро ће бити одржана још једна у Источном Сарајеву.