Потписан споразум о сарадњи на провођењу акцелератор програма

Директор Развојне агенције Републике Српске Маринко Ђукић потписао је данас у Рогатици споразум о сарадњи на провођењу акцелератор програма са представницима општина Вишеград, Рогатица, Ново Горажде, Чајниче и Рудо. Акцелератор програм који би ускоро требао да почне омогућиће почетницима у послу са подручја општина Рогатица, Чајниче, Рудо, Вишеград и Ново Горажде да, уз тим стручњака, науче како да обликују и развију своју пословну идеју. 
Директор Развојне агенције Републике Српске Маринко Ђукић рекао је да право учешћа имају сви млади који намјеравају да оснују предузеће у Српској током учешћа у акцелератор програму или имају регистровано предузеће не старије од 18 мјесеци. 
Он је навео да ће учесници у овом програму имати прилику да прођу кроз потребне обуке за покретање и унапређење властитог посла, те да добију бесплатну услугу искусних ментора.
Ђукић је позвао све заинтересоване са подручја ових општина да се пријаве за акцелератор програм, те рекао да ће јавни позив бити објављен у понедјељак, 14. септембра и биће доступан свима на сајту агенције.
Он је рекао да ће кандидати са најбољом пословном идејом бити новчано награђени. 
Начелник општине Рогатица Милорад Јагодић рекао је да ова активност Развојне агенције Републике Српске заслужује сваку похвалу и да у малим општинама може подстаћи људе на активност и покретање бизниса и да на тај начин остану на овим просторима.