РАРС промовисао успјешне примјере у области производње зелене енергије

Представнице Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа учествовале су у радионици под називом „The role of CEI to enhance cooperaton of Western Balkan Countries on green energy production“ која је одржана од 2. до 5. јуна у Скопљу. Радионицу је организовао Македонски институт за инжењерство под покровитељство Централне европске иницијативе“, а учествовали су и представници Србије, Црне Горе, Хрватске, Албаније, Италије и Македоније.  
У оквиру радионице, чији је циљ био размјена искуства и знања из области производње зелене енергије, презентоване су политике, националне стратегије и иновације које се односе на ову област свих земаља учесница и планирани заједнички пројекти у даљем периоду.
Агеницја је  том приликом презентовала примјере добре праксе из Републике Српске – „Турбине ИПД“ из Котор Вароша и побједнике „Cleantech open“такмичења за 2011. и 2012. годину.
Другог дана радионице учесници су присуствовали јубиларној, десетој додјели „Инжењерског прстена“ која се традиционално одржава у Охриду, а ријеч је о награди најбољим дипломираним студентима техничких и природних наука универзитета Македоније. Награда промовише инжењерске науке будућим младим инжењерима и мотивише их за даље пословне подухвате који ће развити техничка достигнућа у друштву.
Награду најбољим дипломцима уручио је предсједник Македоније Георге Иванов.