РАРС партнер у новом пројекту ,,Danube4SЕecosystem“

Пројекат ,,Danube4SЕecosystem“ данас је званично представљен на првом састанку (kick off meeting) који је одржан онлајн путем Zoom апликације. На састанку су договорени темељни елементи пројекта чији је циљ подстицање развоја друштвених предузећа у земљама Дунавске регије. Поред тога, пројектни партнери су имали прилику да се међусобно упознају и представе институције из којих долазе.

У пројекту учествује 10 партнера из 9 земаља, међу којима је и Развојна агенција Републике Српске као једини партнер из Босне и Херцеговине. Водећи партнер у пројекту је Регионална развојна агенција Јужне Мунтеније из Румуније (South Muntenia Regional Development Agency), а остали пројектни партнери су: Централна Дунавска непрофитна развојна агенција (Central Danube Development Agency Nonprofit Ltd), Словачка пословна агенција (Slovak business agency), Јавна установа за развој Међимурске жупаније РЕДЕА (Public Institution for the Development of the Međimurje County REDEA) из Хрватске, Развојна агенција Јужне Бохемије (Regional Development Agency of Bohemia) из Чешке, Центар за друштвене иновације (Centre for Social Innovation) из Аустрије, Привредна комора Србије, Центар за пословну подршку (BSC, Business support Centre) из Словеније и Системи напредне технологије (Advanced technology systems) из Румуније.

Пројекат ,,Danube4SЕecosystem“ суфинансиран је из средстава Европске уније у оквиру Interreg Дунавског регионалног програма. Његово провођење почело је 01. јануара 2024. године и трајаће наредних 30 мјесеци (до 01. јула 2026. године).