РАРС организује семинар о теми „Обезбиједи себи инвеститора“

Поводом почетка имплементације VIBE пројекта Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа организује семинар о теми „Обезбиједи себи инвеститора“. Семинар ће се одржати у четвртак, 18.04.2013. године у оквиру 15. Међународне изложбе идеја, иновација и стваралаштва „ИНОСТ МЛАДИХ 2013“ на Бањалучком велесајму. 
„Venture Initiative in the Balkan Europe-VIBE“ је пројекат који суфинансира Европска унија из средстава ИПА фондова у оквиру Програма за транснационалну сарадњу Југоисточне Европе. Имплементација пројекта трајаће двије године у 12 земаља: Словенији, Италији, Мађарској, Румунији, Бугарској и Грчкој, које су чланице ЕУ и Босни и Херцеговини, Хрватској, Србији, Црној Гори, Албанији и БЈР Македонији које нису чланице ЕУ.
Главни циљ пројекта је идентификација постојећих извора финансирања доступних иновативним предузећима из Југоисточне Европе, те успостављање ефикасне платформе за обезбјеђивање професионалне и ефикасне подршке иновативним појединцима, микро, малим и средњим предузећима како би постала атрактивна за потенцијалне инвеститоре. Пројекат би требао да окупи све релевантне учеснике – инвеститоре, консултанте/експерте, институције, микро, мала и средња предузећа да учествују у активностима „Balkan Venture Foruma“ за Југоисточну Европу.
Пројекат је усмјерен на развој иновативног и предузетничког система широм Југоисточне Европе подстицањем приватне инвестиције у иновативне појединце и предузетничке компаније у партнерству са јавним иницијативама и улагањима.