РАРС на Сајму занимања у Бањој Луци

Програм „Прилика плус“ који имплементира Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа, а финансира Швајцарска агенција за развој и сарадњу партнер је Омладинском комуникативном центру Бања Лука у организацији Сајма занимања који се данас и сутра одржава у Бањој Луци.  
На сајму ће се представити центри неформалног образовања који уз подршку програма „Прилика плус“ обучавају полазнике за послове у кулинарству и угоститељству, дрвном и металном сектору и грађевинарству. Ријеч је о програмима који су ускађени са потребама тржишта рада, односно послодаваца. Сва занимања биће представљена на интерактиван и практичан начин па ће посјетиоци, напримјер, имати прилику да виде мини ЦНЦ машину на којој се израђују дидактичке дрвене играчке, неколико врста финаних производа од дрвета, металне дијелове за ауто индустрију, пројектовање намјештаја, послове фасадера, молера, декоратера и слично.
На сајму ће се представити и бањолучке средње стручне школе:Пољопривредна, Технолошка, Техничка, Угоститељска и Школа ученика у привреди са око 50 различитих занимања, али и послодавци као што је Бањалучка пивара, Графомарк штампарије Лакташи и многи други.