РАРС на презентацији пројекта „Развој омладинског предузетништва“

У организацији Омладинског савјета РС и Универзитетског предузетничког центра Универзитета у Бањој Луци  јуче је у Иновационом центру Бања Лука одржана прва Регионална презентација пројекта „Развој омладинског предузетништва“. Догађај је окупио око 50 младих људи са подручја бањолучке регије, који су на овај начин добили практичне информације о омладинском предузетништву.

Представница Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа Катарина Бабић Јанковић, представила је том приликом „Глобалну седмицу предузетништва“, свјетску кампању подизања предузетничке свијести код младих чији је Агенција домаћин за Босну и Херцеговину већ четврти пут. Такође, било је ријечи и о пројекту „Панорама“ који проводи Агенција, а којим жели подстаћи активно стварање нових радних мјеста, као и сарадњи са норвешком организацијом БИП на афирмисању ученичког предузетништва.

Предсједник Омладинског савјета РС подсјетио је присутне да је реализацији активности у оквиру пројекта „Развој омладинског предузетништва“ претходило потписивање Споразума о сарадњи између Омладинског савјета Српске и Универзитета у Бањој Луци. Он је навео да се кроз практичне информације о томе шта је предузетништво и које су најзначајније институције у вези са тим, те представљањем успјешних младих предузетника, жели створити додатни интерес код омладине о предузетништву.

У оквиру наведеног пројекта, током наредног периода биће одржане још четири презентације, и то у Бијељини (26.09.2012), Рогатици (01.10.2012), Власеници (02.10.2012) и Сребреници (03.10.2012).