РАРС на конференцији о омладинском предузетништву

Представница Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа Маја Кнежевић учествовала је у раду конференције о омладинском предузетништву коју је организовао Иновациони центар Бања Лука у сарадњи са Колектив – Посао.ба и агенцијом Борам, а под покривитељством канцеларије специјалног представника Европске уније у БиХ.
На конференцији, која је одржана у Теслићу 15. фебруара 2017. Године, учествовало је више од стотину младих људи заинтересованих за предузетништво и самозапшљавање, младих особа које су покренуле властити посао, као и  представници институција које пружају подршку омладинском предузетништву.
Представница Агенције учествовала је на панелу под називом „Како образовати нове генерације предузетника?“ чији је фокус био на дефинисању рјешења за препреке с којима се суочавају млади у процесу образовања, са посебним нагласком на основно и средње образовање, те могућности које пружа неформално учење.
У оквиру конфенције, шест младих успјешних предузетника одржало је мотивационе говоре и представило свој пут од идеје до бизниса.
Подршку младим предузетницима и потенцијалним предузетницима дао је амбасодор Ларс Гунар Вигемарк, представник ЕУ у БиХ и шеф делегације ЕУ у БиХ, који је нагласио да су предузетништво и развој малих и средњих предузећа стуб развоја економије.