РАРС наградила најбоље пословне идеје

Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа прогласила је данас побједнике Такмичења за најбољу пословну идеју „Оствари своју идеју“ које је организовано у оквиру Глобалне седмице предузетништва.

Прво мјесто освојила је идеја „Производња сувих шљива“ Самира Капиџића из Братунца, друго идеја „Рестаурација намјештаја“ Невене Милашиновић из Бање Луке, а треће „Фабрика изолационих материјала“ Драгана Бјеличића Богдановића из Добоја. Све три идеје награђене су са по 3.000КМ на име оснивачког капитала.

Данас су уручене и награде побједницима осталих такмичења организованих у оквиру ове манифестације. Побједник Такмичења за набољу пословну идеју из области чистих технологија за БиХ је Владимир Бранковић за идеју „водоотпорни штапић за потпалу ватре“, док је побједник Стартап викенда група студената из Херцеговине за идеју „Производња сувог леда“. Прво мјесто на такмичењу за најбољу фотографију о предузетништву освојила је Милана Томић из Бање Луке за фото „Кад порастем“, док је најбољи видео рад „Сади бураз“ Игора Тешића из Бање Луке.

Спонзори активности на глобалном нивоу су Амбасада САД у БиХ и YERP програм „Запошљавање и задржавање младих у БиХ“, а партнери Иновациони центар Бања Лука и Федерално министарство предузетништва развоја и обрта.

Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа била је трећи пут домаћин Глобалне седмице предузетништва за БиХ која је одржана од 14. до 20. новембра у више од стотину земаља свијета. Ријеч је о свјетској кампањи подизања предузетничке свијети код младих у којој је само прошле године учествовало више од 7 милиона људи у 104 земље.

У овогодишњој Глобалној седмици предузетништва у БиХ директно је учествовало око 500 младих особа.