РАРС и Слобомир П Универзитет потписали Споразум о сарадњи

Директор Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа Маринко Ђукић и в.д. Ректор Слобомир П Универзитета, проф.др Миле Васић потписали су данас у Бањој Луци Споразум о сарадњи у области подстицања и промоције предузетништва и подршке запошљавању младих.

– Подстицањем предузетништва, нарочито код младих, ми стварамо предуслове за нова запошљавања, раст и развој сектора малих и средњих предузећа и економије у цјелини. Веома је важно да младим особама, још током формалног образовања, пружимо прилику да реализују своје пословне идеје и искористе свој предузетнички потенцијал. Изузетно ми је задовољство што смо и у Слобомир П Универзитету нашли партнера за реализацију једног од наших стратешких циљева – истакао је приликом потписивања споразума Маринко Ђукић, директор Агенције.

– Драго ми је што је ова респектабилна институција препознала квалитет Слобомир П Универзитета и што је одлучила да подржи наше активности међу којима посебно истичемо Пројекат запошљавања и подстицања предузетништва у БиХ „Моја фирма“ који ћемо покренути наредне академске године. Циљ је подршка у финансирању најбољих студентских пословних идеја како бисмо омогућили младим људима да још у току студија покрену, воде и развијају сопствену фирму. По први пут се на нашим просторима реализује овакав пројекат који треба да подстакне развијање предузетничког духа и њихову жељу са сами себи осмишљавају и стварају радна мјеста. Посебно ми је драго што ће Агенција бити ту да нам пружи стручну и савјетодавну подршку – рекао је в.д. Ректор Слобомир П Универзитета, проф.др Миле Васић.

Будућа сарадња двије институције односиће се и на пружање услуга за подстицање пословања и развоја новооснованих предузећа, подршку успостављању инфраструктуре и промоцију предузетништва. Предвиђена је и сарадња у области иноваторства, стимулисање стварања нових производа и увођење нових технологија, као и подршка у областима стручног образовања, преквалификације и доквалификације.