РАРС домаћин „Глобалне седмице предузетништва за БиХ“

Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа домаћин је за БиХ „Глобалне седмице предузетништва“, манифестације чији је циљ промоција предузетништва, а која ће се одржати од 15. до 21. новембра широм свијета.

Сваке године кампања успијева да повеже милионе људи и мотивише младе да преузму иницијативу, буду креативни и иновативни, да трагају за новим могућностима и буду спремни да реализују своје идеје и личне циљеве. Тиме се, дугорочно, подржавају и општи, друштвени и економски интереси сваке земље.

Партнер Републичкој агенцији за развој малих и средњих предузећа у овој активности је Федерално министарство развоја, предузетништва и обрта.

Обиљежавање „Глобалне седмице предузетништва“ почеће у понедјељак, 15.новембра, такмичењем ученика три бањолучке средње школе у продаји производа. Такмичење ће се одржати у тржном центру Меркатор у Бањој Луци, од 10:30 до 17:00 часова. Најуспјешнијим средњошколцима, Агенција ће додијелити новчане награде, а тржни центар Меркатор поклон пакете свим учесницима.

На Универзитету за пословне студије Бања Лука, истог дана, биће организован сусрет студената дизајна са продуцентом Зораном Галићем из агенције ВизАрт.