РАРС домаћин Глобалне седмице предузетништва

Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа домаћин је Глобалне седмице предузетништва која се одржава у периоду од 15 – 21. новембра 2010. године.

Глобална седмица предузетништва представља иницијативу која треба да инспирише младе људе да прихвате иновације, маштовитост и креативност, да претворе своје идеје у стварност.

Глобална седмица предузетништва има за циљ да:

Инспирише – Што више младих људи до 30 година старости упознати са појмом предузимљивог понашања,

Повеже – Повезати младе људе занемарујући државне границе у глобалном напору да се пронађу нове идеје,

Савјетује – Придобити активне и инспиративне предузетнике широм свијета да обучавају и савјетују сљедећу генерацију предузимљивих талената како би остварили своје предузетничке снове,

Ангажује – Информисати лидере и креаторе политике да је предузетништво кључ националног економског успјеха.

Глобална седмица предузетништва у 2009. години реализована је у 88 земаља свијета, учествовало је 18.277 парнтерских организација, реализовано је 32.861 активности у којима је учествовало 7.585.769 младих људи.

Ово је јединствена прилика да, на глобалном нивоу, и Ви представите своје активности које се односе на предузетништво младих и да путем мреже партнерских организација Глобалне седмице предузетништва повежете са организацијама широм свијета.

Поред промоције организација и активности на глобалном нивоу, Агенција, као домаћин, ће обезбиједити промоцију свих активности и на локалном нивоу путем јавних РТВ сервиса и штампаних медија.

Више о Глобалној седмици предузетништва можете погледати на www.unleashingideas.org

Позивамо Вас да се укључите у мрежу партнерских организација, а за све детаље у вези пријаве контактирајте нас на телефон број 051 247 627, е-маил адресу: maja.knezevic@rars-msp.org