Размијењена искуства и добре праксе у привлачењу и реализацији улагања

Делегацију Развојне агенције Републике Српске, коју је предводио директор Маринко Ђукић, примио је данас у Новом Саду потпредсједник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић. Пријем је организован у оквиру студијске посјете РАРС Развојној агенцији Војводине. Циљ студијске посјете био је размјена искустава и добрих пракси, нарочито у области привлачења и реализације улагања, што је од краја прошле године нова надлежност РАРС.

Након пријема, у просторијама Развојне агенције Војводине одржан је радни састанак на којем су презентовани организација и активности Развојне агенције Војводине, Фонда „Eвропски послови“ и Развојне агенције Републике Српске, са посебним акцентом на привлачење и реализацију улагања, услуге за инвеститоре, те подршку домаћим привредним субјектима.

Такође, разговарано је и о могућностима организације заједничких догађаја, учешћа на инвестиционим сајмовима, те сарадњи на међународним пројектима. Представници двије агенције договорили су и скоро потписивање споразума о сарадњи којим ће још детаљније бити прецизирани модалитети и теме будуће сарадње.

Домаћин састанка био је директор Развојне агенције Војводине Никола Жежељ са сарадницима, а састанку су присуствовали и представници Фонда „Европски послови“.