Разговарано о понуди и тражњи за услугама акцелератор програма у Српској

Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа организовала је 25. јануара 2019. године у Бањој Луци форум о теми „Понуда и тражња за услугама акцелератор програма у Републици Српској“.

Циљ форума је да се идентификују могућности за успостављање и провођење акцелератор програма у Републици Српској и да се добију што квалитетније препоруке и смјернице за израду стратешког документа за развој овог вида подршке почетницима у пословању у Дунавској регији.

На форуму су учествовали почетници у пословању, представници малих и средњих предузећа и свих релевантних институција и организација које пружају финансијску и нефинансијску подршку почетницима у пословању.

У уводном дијелу форума представљен је преглед понуде услуга за развој акцелератор програма у Републици Српској, а затим су побједници првог и другог акцелератор пилот програма представили своја искуства из програма и указали на потребе почетника у пословању за програмима акцелерације и неусклађеност понуде и тражње.

Форум је организован у оквиру пројекта „Развој акцелератора за обезбјеђење бољег приступа финансирању за иновативна МСП“ – ACCELERATOR  и други је од три догађаја који ће бити организовани у оквиру ове пројектне активности. 

Пројекат суфинансира Европска унија из средстава ERFD и IPA  фондова у оквиру Дунавског транснационалног програма и сврха му је олакшавање приступа средствима за финансирање иновација кроз побољшавање институционалних услова и везаних инструмената подршке за потребе развијања услуга акцелерације и везаног стратешког оквира за сарадњу на регионалном и програмском нивоу.