Разговарано о политикама и алатима подршке предузетништву „друге шансе“

Представници Развојне агенције Републике Српске учествовали су на радионици под називом „Политике и алати подршке предузетништву „друге шансе“ у Дунавској регији“ која је одржана онлајн 08. октобра 2020. године у оквиру пројекта „Прихватање неуспјеха да би се олакшало пружање „друге шансе“ предузетницима у Дунавској регији“ – DanubeChance2.0.

Током радионице, која је била подијељена на три главне сесије одржане у Карлсруе, Њемачка, Београду, Србија и Мурска Собота, Словенија разговарано је о изради стратегије за пружање „друге шансе“ предузетницима у Дунавској регији, регионалним акционим плановима за пружање „друге шансе“ предузетницима у Дунавској регији, улози тренинга и менторинга у помоћи предузетницима да поново покрену своје пословање након неуспјеха те практичним аспектима програма подршке за поновне почетнике у послу и предузетнике са потешкоћама у пословању.

Развојна агенција Републике Српске представила је резултате проведеног Програма подршке за предузетнике са потешкоћама у пословању те утицај овог програма на креаторе политика и финансијске институције за подршку предузетницима „друге шансе“ у Републици Српској. Такође су представљена и искуства Агенције у провођењу пилот активности подршке за поновне почетнике у послу и предузетнике са потешкоћама у пословању.

Поред представника Агенције, радионици су присуствовали и чланови Транснационалне мреже експерата из Републике Српске.

Пројекат DanubeChance2.0 суфинансира Европска унија из фондова ERFD, IPA и ENI у оквиру Дунавског транснационалног програма. У пројекту учествује Развојна агенција Републике Српске, као један од 17 партнера из 11 земаља дунавске регије, и једини партнер из БиХ и Министарство привреде и предузетништва као придружене партнер.