Радионица о теми „Представљање ЕУ програма Креативна Eвропа и писање приједлога пројеката за подпрограм МЕДИЈИ“

Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа, у оквиру Европске мреже предузетништва, организује 21. и 22. маja 2019. године, у Бањој Луци у хотелу Јелена радионицу о теми „Представљање ЕУ програма Креативна Европа и писање приједлога пројеката за подпрограм МЕДИЈИ“.

Креативна Европа (Creative Europe) представља нови програм ЕУ за финансирање пројеката у области културе и медија. Циљ Програма је да очува, развије и промовише европску културну и језичку разноликост, као и европско културно насљеђе. Други циљеви се односе на подршку организацијама у култури да дјелују на међународном плану, промоцију међународне размјене умјетника, умјетничких дјела и професионалаца у култури, финансијско оснаживање малих и средњих предузећа у култури, као и подршку међународним културним политикама које би поспјешиле иновације, развој публике и нових пословних модела у култури.

Програм Креативна Европа се састоји од два потпрограма: потпрограма КУЛТУРА и потпрограма МЕДИЈИ.

БиХ је приступила потпрограму Медији прошле године, чиме су отворене могућности за убрзан развој цјелокупног домаћег аудиовизуелног и мултимедијалног сектора, али и успјешније позиционирање организација и појединаца из БиХ на међународној сцени.

Циљна група за подпрограм МЕДИЈИ су представници филмске индустрије – продуценти (анимирани, играни, документарни), филмски фестивали, креатори видео игрица и ТВ продукција.

Предавач на радионици је Марко Пуновић, консултант, модератор и социјални предузетник са искуством у области неформалног образовања, фандрејзинга, организационог и пројектног менаџмента.

Уколико сте заинтересовани да учествујете на радионици, молимо Вас да попуните пријавни образац и исти доставите на имејл: een@rarsmsp.org, најкасније до 15. маја 2019. године.

Селекција учесника вршиће се на основу квалитета пријавног обрасца. Број мјеста је ограничен!