Пчелица“ побједник ТВ серијала „Наш бизнис“

Побједник друге сезоне серијала РТРС „Наш бизнис“ је тим „Пчелица“ који чине Дејан Стевић и Саша Јањушић из Добоја. Они су добили највише гласова стручног жирија који су чинили: Маја Кнежевић из Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа, Милена Лепир из Привредне коморе Републике Српске, Марио Милановић директор Универзитетског предузетничког центра, проф. др Јово Атељевић са Економског факултета у Бањој Луци и Владимир Ћорда из Иновационог центра Бања Лука.
-Били смо сигурни у побједу. Не желим да звучим превише самоувјерено, али једноставно сам имао осјећај да ћемо ми освојити главну награду. Видио сам тај новац у нашим рукама и знао да ћемо ускоро покренути посао – изјавио је Дејан Стевић након финалне емисије која је уживо приказана на програму РТРС у недјељу, 4.децембра.
-Вјеровао сам у побједу, али сам био заиста збуњен када сам добио и потврду да смо баш ми освојили највише гласова жирија. Захваљујем се Радио-телевизији РС што нам је дала шансу да покажемо да и млади људи у Републици Српској имају добре идеје и да се сви ми уз мало више труда можемо покренути са мртве тачке – додао је Саша Јањушић.
Тим „Пчелица“добио је укупно 27 бодова, седам више од другопласиране екипе „Биодизел“. На трећем мјесту са 17 бодова је тим „Олдтајмер“, на четвртом са 16 бодова тим „Пиролиза“, пето мјесто са 15 бодова заузео је тим „Сувенир“, а најмање бодова имао је тим „Вишња“ 10.
Свјетлана Бандука и Владо Пијуновић су у напетој завршници сазнали да су заузели друго мјесто. Признају да су се надали побједи, али ни друго мјесто не виде као неуспјех.
-Кроз цијели серијал научили смо много и од наше идеје не одустајемо. Честитамо побједницима и надам се да ће ускоро покренути свој бизнис – рекла је Свјетлана Бандука из тима „Биодизел“.
Генерални директор Радио-телевизије РС Драган Давидовић побједницима је уручио чек од 10.000 марака.
-Послије великог успјеха прве сезоне серијала, велико нам је задовољство да смо и у другој сезони постигли исти, ако не и већи успјех – истакао је Давидивић.
НЛБ Развојна банка Бања Лука побједницима даје кредит од 30.000 марака којем ће бити отписана припадајућа камата.
Пословним образовањем, сајамским представљањем и пословним информисањем укупне вриједности до 5.000 марака побједнике и финалисте награђује Привредна комора Републике Српске.
Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа за побједнике је обезбиједила новчани износ на име минималног оснивачког капитала друштва са ограниченом одговорношћу, те новчани износ на име трошкова регистрације друштва.
Универзитет у Бањалуци финалисте награђује савјетодавном улогом током изградње бизниса и обуком на програму за пословну симулацију ТОПСИМ.
Иновациони центар Бањалука за најбољи тим или тимове чија идеја представља иновацију обезбјеђује уговор за боравак у пословном инкубатору, а Економски факултет Бања Лука свим финалистима обезбјеђује бесплатно учешће на научним скуповима у трајању до годину дана.
Сви финалисти освојили су и викенд боравак за двије особе у Бањи Врућици.