Савјет министара ће иницирати међународну помоћ за инфраструктурно уређење пословне зоне Вијака

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија рекао је да ће Савјет министара помоћи општини Прњавор у рјешавању водоснабдијевања, одговарајућим међународним финансирањем, и у уређењу пословне зоне Вијака до које је потребно изградити одређену инфраструктуру.

Тегелтија је, након састанка са начелником општине Прњавор Дарком Томашем, нагласио да Савјет министара локалним заједницама може помоћи у неким областима за које су надлежни, преноси портал Prnjavor.info.

– Ми ћемо понајвише бити партнер у Прњавору да буде ријешено питање водоснабдијевања у оквиру одговарајућег међународног финансирања, гдје би општина Прњавор успјела да ријеши један од већих проблема, да што већем броју грађана буде доступно водоснабдијевање, али и систем канализационе мреже – рекао је Тегелтија.

Он је истакао да је један од важних пројеката и уређење пословне зоне до које је потребно изградити одређену инфраструктуру, док је проблем снабдијевања електричном енергијом у надлежности предузећа Електропривреда Републике Српске.

– Надам се да ћемо до краја 2021. године свједочити још већем броју радних мјеста у Прњавору и реализацији неких пројеката о којима смо данас разговарали – навео је Тегелтија.