Прњавор: Наставља се изградња инфраструктуре у пословној зони “Вијака”

Општина Прњавор ће током 2021. почети изградњу кружног тока на улазу у пословну зону “Вијака”, док ће остали објекти инфраструктуре бити грађени према заинтересованости и потребама инвеститора, рекли су за еКапију из Одјељења за урбанизам Општине Прњавор.

До сада су урађени водовод и струја, а наредне године планирана је и изградња саобраћајнице унутар зоне, као и канализациона мрежа.

– До сада је продано око 20% површине. Цијена земљишта је 12 КМ/м2, али се цијена земљишта коригује према параметрима одређеним правилником – висина инвестиције, број радника, врста посла. Такође, цијена грађевинске дозволе је нижа из разлога што је наведено земљиште у шестој зони градског грађевинског земљишта – појаснили су из Одјељена за урбанизам.

Пословна зона “Вијака” смјештена је на периферији Прњавора, између аутопута 9. јануар, магистралног пута Клашнице – Дервента и регионалног пута Србац – Челинац. У непосредној близини пословне зоне је и излаз са аутопута, односно петља Прњавор, те је зона добро повезана на све важне саобраћајне правце које пролазе кроз општину Прњавор.

Површина зоне износи 117,5 ха, а површине планираних грађевинских парцела се дефинишу према потребама инвеститора и просторних могућности, односно граница планираних парцела је дефинисана само према саобраћајници. Испројектована је саобраћајница унутар зоне са пратећим инфраструктурним садржајима (струја, водовод, канализација), док су водовод и електрична енергија доведени у саму зону.

Тренутно је у зони играђено неколико пословних објеката и то уз магистрални пут Клашнице – Дервента, док се већа експанзија изградње пословних објеката очекује изградњом саобраћајнице унутар саме пословне зоне, саопштено је из Општине Прњавор за еКапију.

Извор: ba.ekapija.com