Пројектни приједлози спремни за апликацију

Након што је Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа потписала изјаву о партнерству за концепте пројектних приједлога у оквиру програма подршке локалним партнерствима за запошљавање у БиХ од стране Међународне организације рада (ILO)са Градском развојном агенцијом Бања Лука и Градом Бања Лука, изјаве о партнерсву данас су потписали и градоначелник Бање Луке Слободан Гаврановић, декан Пољопривредног факултета Универзитета у Бањој Луци Никола Мићић и директор Иновационог центра Бања Лука Драго Гверић.
Ријеч је о четири концепта пројектних приједлога које ће разматрати донатор. Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа кандидовала је пројекат „Регионално партнерство за запошљавање у сектору информационих технологија (ИТ) регије Града Бања Лука“, Градска развојна агенција пројекат „Успостављање локалног партнерства за запошљавање Града Бања Лука (ЛПЗ БЛ) с циљем провођења пројеката за запошљавање“, Пољопривредни факултет кандидовао је пројекат „Урбана пољопривреда“, а Иновациони центар „Сајам запошљавања и образовања Бања Лука“.
Реализацијом ових пројеката обезбиједило би се око 300 радних мјеста, а циљ је да сви пројекти, уколико добију подршку донатора, постану самоодрживи.
– Пројектним приједлогом који смо кандидовали у сарадњи са Градском развојном агенцијом Бања Лука предвиђено је суфинансирање успостављања пословног инкубатора у Бањој Луци који би се фокусирао на сектор информационих технологија. Цијенимо да у овој области постоје велики потенцијали за запошљавање и самозапошљавање – истакао је директор Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа Маринко Ђукић изразивши наду да ће и донатори препознати значај овог и осталих кандидованих пројеката.