Приједор: Град ће формирати нову пословну зону

Град Приједор намјерава да формира нову пословну зону у насељу Горњи Орловци, након што буде одобрен пренос земљишта са државног на локални ниво, потврдио је за еКапију градоначелник Приједора Далибор Павловић.
Ријеч је оквирно о 70 хектара земљишта, а величина и број погона на тој локацији зависиће од намјера будућих инвеститора. Како истиче Павловић, Град Приједор ће у наредном периоду упутити захтјев Влади РС за уступање земљишта у планираној зони.
Градоначелник Приједора истиче да су актуелни преговори са већим бројем потенцијалних инвеститора, међу којима три сматрају веома значајним за град.
– Како смо сада у осјетљивој фази преговарања, не можемо откривати неке појединости, али можемо рећи да се ради о познатим фирмама из области металопраде, аутоиндустрије и информационих технологија, које са собом доносе не само капитал, већ и нове технологије и квалитетнија радна мјеста – каже Павловић.
Приједор је традиционално индустријска средина која је економски развој базирала на развоју рударства, дрвне и металске индустрије и већина инвеститора која долази у Приједор је управо из ових области.

У посљедњих неколико година, најуспјешнија дјелатност града Приједора је металопрерада узимајући у обзир растуће финансијске показатеље, као и појаву нових предузећа у овом сектору, наводе у Градској управи.

Извор: ba.ekapija.com