Пријаве за најбољу технолошку иновацију до 20. априла

Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа подржала је такмичење за Најбољу технолошку иновацију које једанаесту годину за редом организује Министарство науке и технологије РС. Иноваторски тимови своје учешће на такмичењу могу да пријаве до 20. априла 2017. године.
Наградни фонд за такмичење износи 35.000 КМ, а као и претходне године специјалне награде ће добити и најуспјешнији средњошколски тим и најуспјешнији студентски тим.
Циљ такмичења за најбољу технолошку иновацију је подстицање иновативности и предузетништва, подршка иноваторству, помоћ у покретању послова, промоција иновација, те подстицај њихове комерцијализације.
Такмичење се одвија у више кругова од којих је први круг елиминациони гдје се осим оригиналности велика пажња посвећује реалној могућности тржишне верификације.
Такмичење за најбољу технолошку иновацију резултат је сарадње Министарства просвете, науке и технолошког развоја Србије и Министарства науке и технологије Републике Српске на основу Меморандума о сарадњи два министарства и Споразума о специјалним паралелним везама Србије и Српске.
Више информација може се наћи на сајту www.inovacije.org као и на сајту Министарства науке и технологије Републике Српске.