Припреме за реализацију акцелерацијских програма

Представници Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа учествовали су на трећем састанку партнера у пројекту ACCELERATOR који је одржан 14. и 15. септембра 2017. године у Мору, Мађарска. Домаћин састанка била је Централна трансдунавска регионална иновациона агенција из Шекешфехервара.

Примарна сврха састанка је била иницирање припреме за реализацију пилот акцелерацијских програма, који ће се реализовати у оквиру пројекта у току 2018-те године.  Партнери су презентовали идеје за реализацију пилот пројеката и размијенили мишљења и искуства у реализацији оваквих и сличних програма. Била је ово и прилика да се дискутује о могућим препрекама и отвореним питањима у реализацији акцелерацијских програма.
Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа представила је концепт за пилот акцелерацијске програме које ће  реализовати у Републици Срспкој, у оквиру пројекта.

Осим тога дискутовано је и о резултатима уводних анализа  и представљен је заједнички водич за акцелерацијске програме, те су адресирана техничка  питања везана за реализацију пројекта.

У оквиру састанка, представљен је и пројекат CROWDSTREAM од стране Панонске пословне мреже, као један од компатибилних пројекта у оквиру Интерег Дунавског транснационалног програма који адресира питање финансирања startup-a преко crowdfunding платформи.

Пројекат ACCELERATOR- „Развој акцелератора за обезбјеђење бољег приступа финансирању за иновативна МСП“, је суфинансиран од стране Европске уније кроз Интерег Дунавски транснационални програм, из средстава ERDF и IPA фондова.