Прилику за учешће у Акцелератор програму тражило 18 тимова и појединаца из Херцеговине

Осамнаест тимова и појединаца са подручја Херцеговине представили су јуче у Билећи своје пословне идеје у оквиру јавног позива за учешће у Акцелератор програму који је објавила Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа.
Ријеч је о програму подршке иновативним почетницима у послу који ће Агенција у сарадњи са Општином Билећа и Агенцијом за развој малих и средњих предузећа града Требиња реализовати током октобра, новембра и децембра у Билећи.
Подршка обезбјеђена овим програмом обухвата: бесплатну обуку током које учесници добијају знање потребно за пословни успјех, бесплатну савјетодавну подршку ментора са предузетничким искуством и знањем из одређених области, административну и техничку подршку за коришћење средстава из различитих  програма финансирања, могућност представљања пословних планова потенцијалним инвеститорима, промоцију и међународно повезивање.
Квалитет пословних идеја оцјењивала је стручна комисија која је радила у саставу: Дејан Шешлија, предсједник (представник РАРС), Михајло Вујовић, члан (Општина Билећа)  и Дражен Бошковић, члан (Агенција за развој МСП града Требиња). На основу оцјена пезентација комисија ће донијети коначну одлуку који ће тимови и појединци добити прилику да учествују у овом програму.